zondag 23 maart 2014

Helpt U mee??!!!


Help de vergeten Syrische vluchtelingen!

 
In Syrië zijn 9 miljoen mensen, zoals u en ik, van huis en haard verdreven door een oorlog waar ze zelf niet om gevraagd hebben. Dat aantal is meer dan de helft van onze Nederlandse bevolking! Een deel van hen kon bij familie en vrienden terecht in Syrië, maar 2,5 miljoen mensen zijn de grenzen over gevlucht en opgevangen in vluchtelingenkampen. Ze verblijven er al jaren in eenvoudige tenten en simpele stenen woninkjes met gedeelde toiletten en aan open riolen. De eerst noodzakelijke hulp is gegeven, maar wie helpt hen de traumatische ervaringen uit hun hoofd te zetten.
 
 

Vier Reikibehandelaars uit Nederland gaan eind mei 2014 een week lang naar in Iraks Koerdistan, net over de grens van Syrië, om er Reikibehandelingen en -cursussen te geven. Het is immers belangrijk om ‘hen niet alleen vis te geven, maar ook zelf te leren vissen’. Nicolette Honsbeek en Joop Pols zijn in november 2013 in vluchtelingenkamp Domiz in Duhok geweest, een tentenkamp met 100.000 Syrische ouderen, mannen, vrouwen en kinderen nabij een stad zo groot als Eindhoven. Nu gaan ze terug, samen met Edith Rinckes en Ben Cornelis om hen om hen ontspanning en energie te geven en te helpen de rust in hun hoofd terug te brengen. Dat is het belangrijkste effect van Reiki, een manier om energie door te geven door handoplegging. Gebleken is dat hier heel veel behoefte aan is. De vier hebben al meer dan 10 jaar ervaring met soortgelijke missies via Stichting Reiki WereldWijd naar Tuzla en Srebrenica in Bosnië en Herzegovina. In Irak werken ze samen met een behandelend arts in een Mental Health Center en de internationale hulpverleningsorganisaties UNHCR, Il Ponte Per (psychosociale hulpverlening) en de internationale tak van Artsen zonder Grenzen.
 
De vier gaan in eigen tijd, geheel op eigen kosten om de Syrische vluchtelingen te helpen. Ze hopen dat u hun missie financieel mee mogelijk wilt maken, zodat ze nog vaker kunnen gaan en ook in andere vluchtelingenkampen kunnen helpen. Wilt u helpen, maak dan een bedrag over aan Edith Rinckes onder vermelding van Syrië op bankrekeningnummer IBAN NL45 RABO 0142789550. Ze zijn blij met elke euro. Hartelijk dank mede namens de Syrische vluchtelingen. Als blijk van onze dank plaatsen we half juni een verslag met foto’s op onze websites. Meer informatie en het verslag zijn te vinden op www.edith.rinckes.nl of neem contact op via edith.rinckes@live.nl  of bel             06-17015797.